
Bizler, Taşkışla Sahnesi olarak kurulduğumuzdan bu yana farklı üniversitelerden üyelerimizle önümüze çıkan bütün engellere rağmen tiyatro faaliyetini yürütmeye devam ediyoruz. Bu yıl ise İTÜ öğrencisi olmayan üyelerin okul içine alınmaması engeliyle karşı karşıya kalan bizler, prova yapamamamız dolayısıyla fiili olarak kapatılmanın eşiğine geldik. Ancak tüm bunlara rağmen tiyatro yapmaktan ve süreci devam ettirmekten vazgeçmeyerek iki oyun birden çalışmaya başladık: “Japon Kuklası” ve “Ödenmeyecek, Ödemiyoruz”. Her ne kadar temel eğitim prodüksiyonu olarak çalıştığımız “Biedermann ve Kundakçılar” oyununu sürecin getirdiği zorluklar dolayısıyla askıya almak durumunda kaldıysak da seyircilerimiz ve bizim yanımızda olanlarla bir araya gelmekten vazgeçmeyip 2013’te çalıştığımız Japon Kuklası’nın (Dario Fo – Franca Rame) reprodüksiyonu vesilesiyle sizlerle buluşmak istedik.
Oyuncular (sahneye girebilenler)
Aylin Ece Atasoy (Armida)
Zuhal Yıldırım, Meryem Çiftçi, Dilara Türkoğlu, Ege Aydemir, Ege Can Özgür, Emre Altunsu, Beyda Meşe, Şevval Yaslama, Yasin Üzüm (Diğer İşçiler)
Talha Yavuz (Müdür)
Semih Ödemiş (Sekreter)
Ege Can Özgür (Patron)
Şevval Yaslama (Doktor)
Ege Aydemir (Kuklacı)
Reji – Dramaturji
Ekip Çalışması
Metin, Kostüm, Dekor
Ekip Çalışması
Müzik
Mistero Buffo
Söz ve Uyarlama
Tunç Aydoğmuş
Topluluk yürütücüleri
Cansu Ekici
Fikri Buber
Merve Avdan
Orhun Cebeci
(Sahneye giremeyenler)
Fikri Buber (İstanbul Üniversitesi)
Cansu Ekici (İstanbul Üniversitesi)
Merve Avdan (İstanbul Üniversitesi)
Merve Tokgöz (Boğaziçi Üniversitesi)
Yağmur Atalan (İstanbul Üniversitesi)
Prova mekanı konusunda bizlerle dayanışma gösteren Kolektif 26A’ya, DAM’a, Kent Enstitülerine;
Desteklerinden dolayı,
Ali Ersan Karadeniz’e, Burak Üzümkesici’ye
Can Metin’e, Ceyhun Ceylan’a, Eda Özsoy’a, Damla Çamur’a, Fulden Aytaç’a, Kaan Levent Büyükyıldırım’a, İrem Vardar Giysi Odasına, bu zorlu süreçte bizimle birlikte olan bütün tiyatroculara, öğrencilere, ailelerimize ve İTÜ emekçilerine
teşekkür ederiz.